چگونه یک چارچوب استراتژی تولید محتوا ایجاد کنیم؟
استراتژی تولید محتوا مزایای زیادی برای یک کسبوکار آنلاین دارد و میتواند به توسعۀ کسب و کار کمک کند چراکه در دنیای امروز، محتوای خوب و مناسب قادر است مخاطبان زیادی را به سمت هر کسبوکاری بکشاند. در این مقاله قصد داریم در هفت بخشْ پیرامون چگونگی ایجاد یک چارچوب استراتژیِ تولید محتوا که اهمیت زیادی دارد و بهتر است هر صاحب کسبوکاری از آن مطلع باشد توضیحاتی ارائه دهیم.
1. هدف خود را مشخص کنید
هدف شما از تدوین برنامۀ بازاریابی محتوا چیست؟ چرا میخواهید محتوا تولید کنید و یک برنامۀ بازاریابی محتوا داشته باشید؟
قبل از شروع برنامهریزی، اهداف خود را بشناسید، در این صورت زمان کمتری برای تعیین استراتژی تولید محتوای خود خواهید داشت.
2. در مورد شخصیت مخاطبان خود تحقیق کنید
برای توسعۀ یک برنامة موفق باید مخاطبانِ هدفِ محتوای خود را که بهنوعی «شخصیت خریدار شما» محسوب میشوند تعریف کنید. این امر بهویژه برای کسانی که تازه شروع به کار کردهاند یا تازه وارد بازاریابی شدهاند بسیار اهمیت دارد. با شناخت مخاطبان هدف خود، میتوانید محتوای مرتبطتر و ارزشمندتری تولید کنید که مخاطبْ علاقهمند به خواندن آن باشد. اگر کسبوکار شما جدید نیست، آیا میخواهید گروه جدیدی از افراد را هدف قرار دهید یا بازار هدف فعلی خود را گسترش دهید؟ آیا میخواهید همان مخاطبانِ هدف را حفظ کنید؟ بررسی مجدد پارامترهای مخاطب با انجام تحقیقات بازار در هر سال برای رشد مخاطبان مهم است.
3. ممیزی محتوا را اجرا کنید
در قدمهای اولیه، اکثر برندها با تولید مقالات شروع میکنند. اگر میخواهید در قالبهای مختلف تولید محتوا سرمایهگذاری کنید، میتوانید یک ممیزی محتوا برای ارزیابی محتوای برتر و کمبازده انجام دهید. اگر مدت زیادی است که در بازار حضور دارید، باید نتیجۀ بازاریابی محتوا و نتایج سال گذشته خود را مرور کنید و دریابید که در سال آینده چه کارهای متفاوتی میتوانید انجام دهید و سعی کنید اهداف جدیدی را تعیین نمایید. اکنون زمان بسیار خوبی است تا اهداف تیم خود را با سایر اهداف سازمان خود هماهنگ کنید. در هر مرحلهای که هستید، ممیزی محتوا در تعیین اینکه چه مطالبی برای مخاطبان شما جذابیت دارد کارگشاست؛ پس شکافها را در دستههای موضوعی خود شناسایی کنید و از طریق طوفان فکری ایدههای محتوای جدید تولید نمایید.
4. یک سیستم مدیریت محتوا انتخاب کنید.
چند بخش حیاتی مدیریت محتوا شامل تولید، انتشار و البته تجزیهوتحلیل محتوا است. میتوانید روی یک CMS سرمایهگذاری کنید تا محتوای خود را به روشی آسان و پایدار ایجاد، مدیریت و پیگیری کرده باشید. با استفاده از HubSpot CMS، میتوانید نتایج خود را در یک مکان مشخصْ برنامهریزی، تولید، انتشار و اندازهگیری کنید. یکی دیگر از CMS های محبوب، وردپرس است که میتوانید افزونه HubSpot WordPress را برای فرمهای وب، چت آنلاین، دسترسی CRM، بازاریابی ایمیلی و تجزیهوتحلیل به آن بیفزایید.
5. نوع محتوای مدنظر خود را انتخاب کنید
گزینههای مختلفی برای محتوایی که میتوانید ایجاد کنید وجود دارد، از محتوای نوشتاری مانند کتابهای الکترونیکی و مقالات گرفته تا محتوای صوتی مانند پادکست و فایلهای صوتی؛ این شما هستید که قالب مناسبتر برای تولید محتوا را انتخاب و اجرا میکنید.
6. از طوفان فکری برای ایدههای جدید استفاده کنید
اکنون زمان آن رسیده است که ایدههای جدیدی برای محتوای بعدی خود ارائه دهید. برای این کار نرمافزارهای مختلفی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. بهعنوانمثال RSS Feed راهی عالی برای یافتن موضوعات مرسوم در صنعت موردنظر شما و یافتن ایدههای محتوا است؛ بهاینترتیب که موضوعات موردعلاقۀ خود را عنوان میکنید و ابزار هوش مصنوعی سایر کارها را انجام میدهد و شما دیگر نیازی به جستجو در اینترنت برای یافتن ایدههای محتوای جدید ندارید. البته میتوانید از انواع مختلف نرمافزارها در این راه استفاده کنید.
7. تقویم محتوا تهیه کنید
برنامۀ استراتژی تولید محتوای شما باید فراتر از انواع محتوایی باشد که ایجاد میکنید. علاوه بر این، باید محتوای تولیدی خود را سازماندهی کنید. با کمک یک تقویم محتوا، میتوانید با سهولت بیشتری یک کتابخانۀ مملو از محتوای متعادل و متنوع در وبسایت خود منتشر نمایید. سپس، یک تقویم محتوای شبکههای اجتماعی برای تبلیغ و مدیریت محتوای خود در برنامههای دیگر ایجاد کنید. بسیاری از ایدههایی که به آنها فکر میکنید برای همه زمانها برای مخاطب جذاب هستند. البته نباید موضوعات پرمخاطب روز را نادیده بگیرید. اگرچه ممکن است موضوعات روز بخش عمدهای از تقویم محتوا نباشد اما میتوانید به کمک آنها ترافیک زیادی ایجاد کنید. اگر تعطیلات ویژهای وجود دارد که ممکن است برای مخاطبان جذاب باشد، پس احتمالاً ارزش انتشار محتوا در وبسایت یا شبکههای اجتماعی را دارد. درحالیکه برنامهریزی تقویم محتوا را انجام میدهید فهرست نهایی تعطیلات شبکههای اجتماعی را نیز درنظر داشته باشید.
الگوی استراتژی تولید محتوا
شامل فعالیتهای کلیدیای است که به شما کمک میکند برنامۀ خود را دقیق تنظیم کنید و یک استراتژی قوی ایجاد نمایید. با این کار یاد میگیرید ایدههای محتوا را تولید، خوشههای موضوعی و صفحات ستونی را ایجاد و محتوای خود را تبلیغ کنید و بر اساس نیاز خود تغییر کاربری دهید.
مثالی از استراتژی تولید محتوا
برای درک اینکه استراتژی محتوا چیست، در این قسمت یک نمونه از استراتژی محتوای واقعی را بر اساس چند هدف تجاری بررسی میکنیم.
شرکت Evernote یک برنامه یادداشتبرداری میفروشد. این شرکت برای جذب مشتریان بالقوه جدید، یک استراتژی محتوای مبتنی بر SEO را برای وبسایت خود ایجاد کرد. این وبسایت دانش زیادی در مورد بهرهوری ارائه میدهد. عنوان یکی از مقالههای آنها این است: «چگونه در زمان سختی منضبط بمانیم»؛ اما چرا شرکتی که یک اپلیکیشن یادداشتبرداری میفروشد، باید مطلبی در مورد نظم و انضباط در وبسایتش بارگذاری کند؟ زیرا افرادی که علاقهمند به خواندن محتوای مرتبط با بهرهوری و انضباط هستند، بهاحتمالقوی علاقهمند به دانلود محصول یادداشتبرداری Evernote نیز خواهند بود. حال به عکس این موضوع فکر کنید؛ اگر تیم بازاریابی Evernote صرفاً برای افزایش ترافیک، محتوایی را همچون «10 آهنگ محبوب بیانسه» ایجاد میکرد، این به این معنا بود که اصلاً یک استراتژی تولید محتوا را در نظر نگرفته و فقط یک "محتوا" بارگذاری کرده است. یک استراتژی باید محتوا را با اهداف تجاری هماهنگ کند. در مورد Evernote، این استراتژیْ تولید محتوا (مقالات در مورد بهرهوری) را با هدف کسبوکار و جذب سرنخ (افراد علاقهمند به یادداشتبرداری) به سایت خود همسو میکند.