7 راهکار برای توسعه کسب و کار آنلاین
  • 20 - آذر - 1401

7 راهکار برای توسعۀ کسب‌وکار آنلاین

فارغ از این‌که چه نوع کسب‌وکاری دارید، با استفاده از اینترنت می‌توانید منافع زیادی کسب کنید و کسب‌وکار خود را گسترش دهید. با حضور آنلاین و قدرتمند می‌توانید آگاهی از برند، لید و فروش را افزایش دهید؛ بنابراین با گذشت زمان، هر کسب‌وکاری باید برای ارتقای حضور آنلاین خود برنامه‌ریزی کند. در این مقاله قصد داریم برای توسعۀ کسب‌وکاری که شما در دنیای اینترنت دارید راهکارهای مفیدی ارائه دهیم تا درصد موفقیتتان در دنیای رقابتی کسب‌وکار آنلاین افزایش یابد.

برای توسعه کسب‌وکار یک وب‌سایت جذاب و کاربرپسند بسازید
برای حضور آنلاین، یک وب‌سایت اهمیت زیادی دارد. وب‌سایت شما توان این را دارد تا درک آنچه را که می‌خواهید به مخاطب ارائه دهید آسان‌تر کند و اطلاعات بیشتری دربارۀ فرآیند کار، ساعات کاری، مکان، اطلاعات تماس و موارد دیگر به مخاطب ارائه دهد؛ اما نباید از هر وب‌سایتی استفاده کرد؛ وب‌سایت باید کاربرپسند و از نظر بصری جذاب باشد چراکه امروزه انتظارات مصرف‌کنندگان تغییر کرده و بیشتر از گذشته شده است. مخاطبان امروزی به‌ندرت وقت خود را در یک وب‌سایت با کیفیت پایین تلف می‌کنند؛ بنابراین به‌منظور جذب مشتری بیشتر و همچنین برای رعایت استانداردها، طراحی سایت خود را به طراحان باتجربۀ وب‌سایت بسپارید.

از سئو استفاده کنید


بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) یک استراتژی بازاریابی دیجیتال برای افزایش دیده‌شدن برند شما در نتایج جستجو و همچنین موجب توسعۀ کسب و کارتان است. وقتی وب‌سایت شما در نتایج جستجو رتبه بالاتری می‌یابد، افراد بیشتری می‌توانند با برند شما آشنا شوند؛ بنابراین سئو می‌تواند تفاوت زیادی در حضور آنلاین شما ایجاد کند. به‌منظور بهینه‌سازی سایت خود برای سئو، باید بر یافتن مرتبط‌ترین کلمات کلیدی سرمایه‌گذاری کنید. پس‌ازآن، از کلمات کلیدی به‌طور مناسب و طبیعی در عنوان‌ها، توضیحات متا، محتوای سایت و پست‌های شبکه‌های اجتماعی استفاده شود. از یاد نبرید که سئوی داخلی، سئوی خارجی و سئوی فنی همگی مهم هستند. هنگامی‌که سئو به‌درستی انجام شود شما امکان این را پیدا می‌کنید تا به مشتریان بالقوه بیشتری دسترسی یابید و درنتیجه، حضور آنلاین خود را تقویت کنید.

در تبلیغات آنلاین سرمایه‌گذاری کنید


درست است که یک کسب‌وکار می‌تواند بدون تبلیغات و به‌صورت آنلاین هم رشد کند، اما تبلیغات آنلاین امکان این را فراهم می‌کند تا کار شما آسان‌تر و سریع‌تر پیش رود؛ بنابراین اگر می‌خواهید به توسعۀ کسب‌وکار آنلاین خود کمک کنید، باید روی تبلیغات آنلاین سرمایه‌گذاری نمایید. فیس‌بوک، گوگل، یوتیوب، اینستاگرام و دیگر پلتفرم‌ها اکنون به کاربران اجازه می‌دهند تبلیغات داشته باشند؛ در این آگهی‌ها پیشنهادات شما به نمایش گذاشته شده و افراد بیشتری درباره کسب‌وکار شما مطلع می‌شوند. تبلیغات آنلاین به روش‌های مختلف برای کسب‌وکار مفید است و می‌توان آن را متناسب با مخاطب هدفتان تنظیم کنید. حتی می‌توان از پارامترهایی همچون سن، علایق، مکان، جنسیت، رفتار برای تعیین اینکه چه کسی تبلیغات را می‌بیند بهره ببرید. نکته قابل‌توجه آنکه تبلیغات را می‌توان در قالب‌های مختلفی مانند تصاویر، متن، اینفوگرافیک و فیلم انجام داد.

فقط روی مهم‌ترین پلتفرم‌های آنلاین تمرکز کنید


وقتی صحبت از تقویت کسب‌وکار می‌شود می‌توانید از پلتفرم‌های متعددی استفاده نمایید؛ اما باید مراقب هم باشید چراکه حضور در چندین پلتفرم ممکن است برای کسب‌وکار شما مفید نباشد. به‌طورکلی باید زمان زیادی را صرف توسعۀ کسب‌وکار خود از طریق پلتفرم‌های متعدد و متنوع نمایید. این کار می‌تواند شما را از ارائه خدمات و محصولات باکیفیت به مشتریان فعلی باز دارد. درنتیجه، فقط باید بر روی حیاتی‌ترین پلتفرم‌ها تمرکز کنید. استفاده از وب‌سایت، ایمیل‌ها و پلتفرم رسانۀ اجتماعی خود را به حداکثر برسانید و به خاطر داشته باشید که فقط باید بهترین پلتفرم‌هایی را انتخاب کنید که به شما کمک می‌کنند تا بیشترین بهره را از حضور آنلاین خود ببرید.

محتوای قابل اشتراک‌گذاری بسازید


یکی دیگر از راه‌های بهبود حضور آنلاین خود، تولید محتوایی است که مخاطبان می‌توانند با دوستانشان به اشتراک بگذارند. از این طریق می‌توانید به افراد بیشتری دسترسی پیدا کنید. بااین‌وجود، اکثر کاربران فقط محتوایی را به اشتراک می‌گذارند که از نظر احساسی برای آن‌ها اثرگذار باشد؛ بنابراین سعی کنید تا از عبارات و کلمات احساسی در صفحه‌ها، زیرنویس‌ها و مقالات استفاده کنید؛ تصاویر، ویدیوها و آمار هیجان‌انگیز را به محتوای خود اضافه نمایید و تا آنجا که می‌توانید مستقیماً خوانندگان را تشویق کنید که پست شما را به اشتراک بگذارند.

از بازاریابی ایمیلی استفاده کنید


اگرچه بازاریابی ایمیلی یکی از قدیمی‌ترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال است اما در دنیای امروز نیز هنوز اهمیت خود را از دست نداده است. حدود 99 درصد از کاربران حداقل یک‌بار در روز ایمیل‌های خود را چک می‌کنند؛ بنابراین اگر بتوانید از طریق ایمیل با مشتریان فعلی و احتمالی ارتباط برقرار کنید، به توسعه کسب‌وکار خود کمک شایانی کرده‌اید. برای بهینه‌سازی ایمیل مارکتینگ، باید یک لیست ایمیل بسازید و موضوعات و محتوای منحصربه‌فرد ایجاد کنید و به‌طور مرتب ارسال ایمیل داشته باشید؛ البته هیچ‌گاه مخاطبان خود را اسپم نکنید.

مخاطبان خود را تقسیم‌بندی کنید


درک کامل مخاطبان مهم است. شما می‌توانید روزانه هزاران بازدیدکننده داشته باشید اما اگر آن افراد قصد بازگشت به وب‌سایت شما را نداشته باشند پس چرا باید وقت و تلاش و منابع خود را صرف آن‌ها نمایید؟ درک ارزش هر مشتری می‌تواند به شما کمک کند تا افرادی را که برای کسب‌وکارتان سودآور هستند مشخص کرده و آن‌ها را هدف قرار دهید. تقسیم‌بندی مخاطبان می‌تواند فروش، محتوا و کمپین‌های شخصی‌سازی‌شده‌ای ایجاد کند و از این طریق، افرادی را که قصد خرید محصولات شما را ندارند جذب نمی‌کنید. هنگام تقسیم‌بندی مخاطبان خود موارد ذیل از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند: رفتار آن‌ها (مانند روند خرید در فروشگاه)، داده‌هایی مانند وضعیت تحصیلات، جنسیت و زبان و همچنین موقعیت جغرافیایی ایشان.
 

توسعه کسب و کار

 

کلام آخر

این موارد تنها برخی از راه‌های بهینه برای توسعة کسب‌وکار شما هستند. به یاد داشته باشید اگر می‌خواهید موفق شوید، ایده‌ها و نقشه‌های شما باید منحصربه‌فرد باشند. اگر می‌خواهید متمایز باشید، کپی کردن طرح‌ها به شما در رسیدن به آن هدف کمک زیادی نمی‌کند؛ مانند هر کسب‌وکاری، شما باید آمادگی سازگاری با تغییرات را داشته باشید و به‌طور مداوم کسب‌وکار خود را برای موفقیت ارزیابی نمایید.

120
+
محتوای تولید شده
55
+
تجربه ها
12
+
خانواده محتواجات