الگوریتم های گوگل
  • 19 - شهریور - 1401

معرفی الگوریتم‌های گوگل

الگوریتم‌های گوگل مانند قوانین یک کشور هستند. اگر هیچ قانونی در یک مملکت نباشد چه رخ خواهد داد؟ هرج‌ومرج همه‌جا را فرا خواهد گرفت. در مورد موتورهای جستجو هم همین‌طور است، اگر هیچ قانونی نداشته باشند، همۀ فضای اینترنتی پر می‌شود از سایت‌های اسپم و بی‌محتوا که صرفاً به دنبال منافع خود هستند.
در گذشته، زمانی که بر روی یکی از نتایج گوگل کلیک می‌کردیم با موجی از تبلیغات نامرتبط و بی‌معنا روبه‌رو می‌شدیم اما گوگل قوانین و الگوریتم‌هایی را برای نمایش و انتخاب «بهترین وب‌سایت» و «بهترین گزینه» در نتایج جستجو برای کاربران در نظر گرفته است. قطعاً الگوریتم‌های گوگل در جهت بهترشدن وب‌سایت‌ها، تولید محتوای با کیفیت و استاندارد، استفاده درست از انواع محتواهای بصری و شنیداری و جلوگیری از تولید محتواهای اسپم و بی‌ارزش عمل می‌کند.

انواع الگوریتم‌های گوگل


شرکت گوگل به‌عنوان یکی از برترین شرکت‌های موتور جستجو که تمام تمرکز آن بر روی جستجوی مشتریانش است باید شرایطی را ایجاد کند که کاربرانی که از این موتور جستجو استفاده می‌کنند در کمترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه خود برسند. به همین جهت الگوریتم‌های گوگل هریک به دلایلی خاصی به‌کار گرفته شدند که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم: 


الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm)


الگوریتم پنگوئن برای مبارزه با وب‌سایت‌هایی است که قصد داشتند با استفاده از روش‌های غیرقانونی مانند لینک‌سازی اسپمْ رتبه بالایی در گوگل به دست آورند. وظیفۀ دیگر الگوریتم پنگوئن مبارزه با تکرار کلمات کلیدی است. بمباران کلمات کلیدی یکی از روش‌های سئو «کلاه‌سیاه» است یعنی این الگوریتمْ سایتی که از این روش استفاده کرده را شناسایی کرده و به قعر نتایج گوگل می‌کشاند.

الگوریتم پاندا (Panda Algorithm)


این الگوریتم سایت‌هایی با محتوای بی‌کیفیت، بی‌ارزش و کوتاه را در نتایج گوگل کاهش می‌دهد و به محتوای باکیفیت، جذاب و باارزش جایگاه بهتری در نتایج جستجو می‌بخشد. الگوریتم پاندا زمانی منتشر شد که کاربران از زیادشدن محتوای بیهوده و اسپم در نتایج جستجو شکایت داشتند
 

الگوریتم های گوگل

الگوریتم کبوتر (Pigeon Algorithm)


قبل از اینکه با الگوریتم کبوتر آشنا شویم چند لحظه مرورگر خود را باز کنید و عبارت «سوپرمارکت‌های نزدیک من» را سرچ کنید. گوگل خودش نزدیک‌ترین سوپرمارکت‌ها را شناسایی کرده و به همراه مختصات جغرافیایی (لوکیشن) به شما نشان می‌دهد. علاوه بر متن و تصویر و صدا، مختصات مکان هم ازنظر گوگلْ یک نوع محتوا به‌حساب می‌آید؛ این همان الگوریتم کبوتر گوگل است.

الگوریتم مرغ مگس‌خوار (Hummingbird Algorithm)


الگوریتم مرغ مگس‌خوار ابتدا بر روی مفهوم «عبارت جستجوشده» کار می‌کند و برای کلمۀ موردنظرْ یک «مترادف» پیدا می‌کند؛ سپس از طریق آن به هدف جستجوی مخاطب دست پیدا می‌کند. قبل از به‌کارگیری الگوریتم مرغ مگس‌خوار، جستجوهای گوگل سازوکاری را که بر اساس کلمات کلیدی و تکراری به مفهوم کلمه و مترادف‌هایش عمل کند نداشت؛ یعنی اگر عبارت «قوانین فوتبال» را جستجو می‌کردید هر محتوایی که دارای این کلمات بود در نتایج جستجو ظاهر می‌شد.

موبایل گدون (Mobilegeddon)


در گذشته، وقتی شما در اینترنت به جستجو می‌پرداختید، معیار اصلی گوگل برای رتبه دهیْ فقط نسخۀ دسکتاپ سایت شما به‌حساب می‌آمد ولی با به‌روی‌کارآمدن گوشی‌های تلفن همراه، گوگل تصمیم گرفت با تغییر الگوریتم رتبه‌بندی خود، نسخۀ موبایلی وب‌سایت‌ها را در اولویت قرار دهد. اگرچه گوگل اعلام کرد که موبایل فرندلی بودن مهم است اما همچنان رفتار کاربران تعیین‌کنندۀ رتبۀ جستجو است؛ این یعنی اگر سایت شما موبایل فرندلی نباشد ولی محتوای آن از نظر کاربران جذاب به‌نظر بیاید، شما هم چنان می‌توانید در رتبه‌های برتر جستجو در موبایل حضور داشته باشید.

الگوریتم رقص گوگل (Google Dance Algorithm)


الگوریتم رقص گوگل سایت‌هایی که در رتبه‌بندی پایین‌تر (صفحه دوم یا صفحه سوم) نتایج هستند را برای بازۀ زمانی کوتاهی به رتبه‌بندی بالاتر یعنی در صفحه اول گوگل منتقل می‌کند؛ در این مدت، رفتار کاربران در برابر این نتیجۀ جدید میزان رضایت آن‌ها از محتوای صفحه را بررسی می‌کند. الگوریتم رقص گوگل هنوز هم برای سایت‌های ناشناخته بسیار مفید محسوب می‌شود. هدف اصلی الگوریتم رقص گوگل تغییردادن رتبۀ سایت (به‌صورت ناگهانی) از رتبه‌های پایین به رتبه‌های بالا و صرفاً برای به چالش کشیدن محتوای سایت و تعیین جایگاه اصلی سایت است.

محتوای تازگی (Freshness)


گوگل به‌وسیلۀ الگوریتم تازگی محتوا (freshness) تاریخ انتشار و به‌روزبودن محتوا را به‌عنوان یک معیار بسیار کلیدی در تعیین جایگاه سایت در نظر می‌گیرد. هدف اصلی این الگوریتم تأکید بیشتر بر تازگی محتوا است چراکه کاربران اینترنت همواره به آخرین و جدیدترین اطلاعات روی خوش نشان می‌دهند. گوگل هم به محتوای به‌روزشده و جدید روی خوش نشان می‌دهد و الگوریتم freshness را به این دلیل معرفی کرده تا رضایت کاربرانی که به دنبال محتوای جدید هستند فراهم کند.

الگوریتم سند باکس (Sandbox Algorithm)


الگوریتم سند باکس گوگل الگوریتمی است که سایت‌های جدید را از سایت‌های دیگر تفکیک می‌کند.

الگوریتم گوره‌خر (Zebra’s Algorithm)


یکی دیگر از الگوریتم‌های گوگل که بیشتر بر روی سایت‌های فروشگاهی تمرکز دارد Zebra’s Algorithm. گوگل از این الگوریتم برای پیشگیری از تخلف‌هایی مانند هک اطلاعات کاربران، راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی دروغین که باعث می‌شود کاربران را به‌اشتباه اندازد استفاده می‌کند.
 

120
+
محتوای تولید شده
55
+
تجربه ها
12
+
خانواده محتواجات