انتخاب کلمه کلیدی
  • 30 - آذر - 1401

راهنمای روش‌های انتخاب کلمۀ کلیدی

انتخاب «کلمۀ کلیدی» اولین و مهم‌ترین بخش استراتژی سئو است. قبل از شروع به نوشتن محتوا برای وب‌سایت خود، باید «عبارات مناسب» را شناسایی کنید. معمولاً این کار بسیار وقت‌گیر است و تلاش زیادی برای به‌دست‌آوردن جزئیات، اعداد و مقایسۀ لیست طولانی کلمات کلیدی می‌طلبد. انتخاب  کلمة کلیدی به‌عنوان تجزیه‌وتحلیل و یافتن فهرستی از کلمات کلیدی ارزشمند به‌منظور سئو تعریف می‌شود. کلمات کلیدی اغلب به‌عنوان یک راهنما جهت تولید محتوا عمل می‌کنند و به‌نوعی، استراتژی بازاریابی شما را مشخص می‌نمایند. عبارت «کلمۀ کلیدی» لزوماً به "یک" کلمه فقط اشاره ندارد و می‌تواند از یک یا چندین کلمه تشکیل شده باشد. به‌عنوان‌مثال، «بک لینک» و «بهترین راه ایجاد بک لینک» هرکدام یک کلمۀ کلیدی هستند.

چرا انتخاب کلمۀ کلیدی مهم است؟


انتخاب کلمۀ کلیدی پایه و اساس سئو و استراتژی تولید محتوا است. با یک استراتژی خوب می‌توانید یک برنامۀ عملیاتی دقیق برای دستیابی به اهداف خود ایجاد کنید. کلمات کلیدی که انتخاب می‌کنید باید همان کلماتی باشند که مخاطبان هدف شما جستجو می‌کنند. تنها در این صورت است که تلاش برای بهینه‌‌سازی وب‌سایت شما ارزشمند خواهد بود. نکته مهم‌تر این است که دو کلمۀ کلیدی مشابهْ اغلب حجم جستجو، روند و سطح رقابت متفاوتی دارند. انتخاب یک کلمۀ کلیدی مرتبط‌تر و با حجم جستجوی بالاتر می‌تواند نتایج بهتری را در مقایسه با سایر کلمات کلیدی معنایی یا مرتبط ارائه دهد.

روش‌های انتخاب کلمۀ کلیدی

 انجام این کار به‌صورت دستی و یا با استفاده از ابزارِ انتخابِ کلمۀ کلیدی قابل انجام است؛ اما فارغ از اینکه چه راهی را برمی‌گزینید، چند مرحله مهم وجود دارد که باید آن‌ها را طی کنید.


مرحله 1: جایگاه خود را بدانید


قبل از اینکه بهترین کلمات کلیدی برای سئو را پیدا کنید، بهتر است درباره موضوع یا جایگاه خود بیشتر بدانید. این کار می‌تواند به کشف زوایایی از استراتژی بازاریابی و سئو کمک کند که شاید قبلاً به آن فکر نمی‌کردید. برای این کار با مشتریان فعلی خود صحبت کنید و آن‌ها را بهتر بشناسید. عباراتی را که آن‌ها هنگام توصیف برند، شرکت، محصول یا خدمات شما استفاده می‌کنند بیابید. سعی کنید از دیدگاه مشتریان بالقوه خود به موضوع یا محصول فکر کنید. کامنت‌ها را بخوانید و نکات منفی را که در مورد جایگاه شما ذکر شده است بیابید و سعی کنید متوجه شوید که مشکل یا مشکلات شما دقیقاً چیست.

مرحله 2: اهداف خود را مشخص کنید


برای انتخاب اهداف خود این چند سؤال را حتماً از خود بپرسید: چه چیزی شما را خاص می‌کند؟ وب‌سایت شما در مورد چیست؟ در وب‌سایت خود چه وعده‌هایی می‌دهید؟ هنگامی‌که به این سؤالات پاسخ دادید، باید مشخص کنید که مأموریت برند شما چیست. می‌خواهید تعداد مشترکین خود را افزایش دهید یا اینکه تا تاریخ خاصی به فروش برسید؟ این مهم است که هدف خود را تعریف کنید زیرا به استراتژی سئو شما جهت می‌دهد. کلمات کلیدی که درنهایت از آن‌ها استفاده خواهید کرد باید با اهداف شما هماهنگ باشند.

مرحله 3: فهرستی از موضوعات مرتبط تهیه کنید


بر اساس دسته‌بندی اصلی، اهدافی که قصد دستیابی به آن‌ها را دارید و همچنین نام تجاری خود را به دسته‌های موضوعی کوچک‌تر تقسیم کنید. فهرستی از تمام موضوعات مرتبط با برند خود را که می‌خواهید رتبه بالاتری در گوگل داشته باشد تهیه کنید. این موضوعات باید برای کسب‌وکار شما مهم و با شخصیت مخاطب شما مرتبط باشند. به این فکر کنید که مخاطبان هدف شما چه نوع موضوعاتی را در گوگل جستجو می‌کنند؟ این دسته‌های موضوعی می‌توانند بعدها به کلمات کلیدی مرتبط با آن موضوعات ربط داده شوند.
 

انتخاب کلمه کلیدی

 

مرحله 4: فهرستی از کلمات کلیدی اصلی (seed) ایجاد کنید


اکنون‌که موضوع اصلی خود را به دسته‌های مختلف زیرموضوعات تقسیم کرده‌اید، می‌توانید ایجاد فهرستی از کلمات کلیدی اولیه را شروع کنید. این کلمات کلیدی عباراتی هستند که مخاطبان هدف شما ممکن است در گوگل جستجو کنند. کلمات کلیدی اصلیْ پایه و اساس انتخاب کلمات کلیدی شما خواهند بود و جایگاه شما را مشخص و رقیبانتان را شناسایی می‌کنند.
برای پیداکردن کلیدواژه‌های اصلی یا متمرکز برند خود، تنها کاری که باید انجام دهید تشکیل جلسات طوفان فکری است.

مرحله 5: از ابزارهای خوب انتخاب کلمات کلیدی استفاده کنید


هنگامی‌که اهداف، موضوعات و فهرستی از کلیدواژه‌های اصلی خود را مشخص کردید، زمان آن رسیده است که از ابزارهای انتخاب کلمات کلیدی برای اصلاح بیشتر کلمات کلیدی خود استفاده کنید. یکی از گزینه‌ها استفاده از Google Keyword Planner است. متأسفانه، گوگل فقط حجم جستجوی تقریبی را ارائه می‌دهد. البته ابزارهای دیگری نیز برای جستجو وجود دارند.

مرحله 6: هدف جستجو را بیابید


امروزه الگوریتم ‌های جستجوی گوگل عبارات جستجو را با درخواست‌های کاربر مقایسه می‌کنند تا در مورد «هدف جستجو» بیاموزند. هدف جستجو به‌عنوان هدف یا دلیلی تعریف می‌شود که چرا افراد یک عبارت خاص را جستجو می‌کنند. آیا به این دلیل جستجو می‌کنند که سؤالی دارند و می‌خواهند به آن سؤال پاسخ دهند؟ به دنبال وب‌سایت خاصی هستند؟ می‌خواهند چیزی بخرند؟ سعی کنید خود را به‌جای مخاطب هدف خود قرار دهید. چرا آن‌ها موضوع شما را جستجو می‌کنند؟ آیا به دنبال سرویسی برای حل مشکل خاصی هستند؟ هنگامی‌که ایدۀ خوبی از هدف جستجو مشتریان بالقوه داشته باشید، می‌توانید از آن برای انتخاب کلمۀ کلیدی خود استفاده کنید.

مرحله 7: کلمات کلیدی بلند را پیدا کنید


کلمات کلیدی اصلی اغلب، عبارت‌های جستجوی کوتاه‌تری هستند که ارتباط نزدیکی با موضوع یا دسته‌بندی اصلی برند شما دارند. از سوی دیگر، کلمات کلیدی بلند، توصیفی‌تر هستند و اغلب به زیرمجموعه‌های کوچک‌تر برند شما مرتبط هستند. تطبیق هدف جستجوی مخاطب شما با کلمات کلیدی بلند در مقایسه با کلمات کلیدی اولیه بسیار ساده‌تر است. به‌عنوان‌مثال، اگر وب‌سایت شما یک محتوایی را در مورد بررسی تجهیزات گلف منتشر کرده است، استفاده از کلمات کلیدی بلند مانند «بهترین چوب گلف چیست؟» در مقایسه با کلمۀ کلیدی «چوب گلف» مخاطبان مرتبط‌تری را جذب می‌کند. کلمات کلیدی بلند معمولاً کلیک کمتری دریافت می‌کنند، اما ازآنجایی‌که روی یک موضوع خاص متمرکز هستند، اغلب نرخ تبدیل بالاتری دارند.

مرحله 8: در مورد رقبای خود تحقیق کنید


انتخاب کلمات کلیدی در گوگل پیرامون برندتان به‌تنهایی کافی نیست. باید از کارهایی که رقبای شما انجام می‌دهند نیز آگاه باشید. هرچه چشم‌انداز محتوای صنعت خود را بهتر درک کنید، برای سئوی شما بهتر خواهد بود. درک رقابت کلمات کلیدی مختلف به شما امکان می‌دهد تا کلمات کلیدی‌ای را که ممکن است رتبه‌بندی آن‌ها در گوگل بسیار دشوار باشد را شناسایی کنید. برخی برنامه‌ها و نرم‌افزارها دارای عملکرد تجزیه‌وتحلیل رقبا است. می‌توانید URL رقیب خود را در کادر جستجو وارد کنید و نتایج تمام کلمات کلیدی را که در رتبه‌بندی گوگل هستند ببینید. 
درنهایت، هنگامی‌که این مراحل را طی کردید، باید بینش کافی برای ایجاد یک محتوا و استراتژی SEO خوب داشته باشید. چه یک وبلاگ بر پایه محتوا داشته باشید، چه کسب‌وکار کوچکی راه‌اندازی کرده باشید، برای شروع فعالیت‌های تولید محتوا و بازاریابیْ شما به انتخاب کلمۀ کلیدی نیاز دارید. انتخاب کلمۀ کلیدی می‌تواند کاری خسته‌کننده و وقت‌گیر باشد، اما مطمئن باشید که در درازمدت اثربخش است.
 

120
+
محتوای تولید شده
55
+
تجربه ها
12
+
خانواده محتواجات