دیجیتال مارکتینگ چیست؟
  • 01 - بهمن - 1401

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

اصطلاح دیجیتال مارکتینگ به استفاده از کانال های دیجیتال برای بازاریابی محصولات و خدمات به منظور دستیابی به مشتریان اطلاق می شود. این نوع بازاریابی شامل استفاده از وبسایت ها، تلفن همراه، شبکه های اجتماعی، موتورهای جستجو و سایر کانال های مشابه است. دیجیتال مارکتینگ با ظهور اینترنت در دهه 1990 رایج شد که شامل برخی از اصول مشابه بازاریابی سنتی است و به عنوان روشی جدید برای نزدیک شدن به مصرف کنندگان و درک رفتار آنها شناخته می شود. شرکت ها اغلب تکنیک های بازاریابی سنتی و دیجیتال را در استراتژی های خود ترکیب می کنند. یکی از بزرگ ‌ترین چالش‌ هایی که دیجیتال مارکترها با آن روبرو هستند این است که چگونه خود را در دنیایی که بیش از حد از تبلیغات اشباع شده است متمایز کنند.

انواع کانال های دیجیتال مارکتینگ چیست؟

انواع مختلف کانال های دیجیتال مارکتینگ وجود دارد که هشت مورد از رایج ‌ترین آنها را در زیر عنوان کرده ایم. 
بازاریابی وبسایت: یک وبسایت مرکز تمام فعالیت های دیجیتال مارکتینگ و یک کانال بسیار قدرتمند و رسانه مورد نیاز برای اجرای انواع کمپین های بازاریابی آنلاین است. یک وبسایت باید یک برند، محصول و خدمات را به شیوه ای واضح به مشتری نشان دهد.

تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک: تبلیغات پرداخت به ازای کلیک افراد را قادر می ‌سازد تا از طریق تبلیغات پولی به کاربران اینترنت در تعدادی از پلتفرم های دیجیتال دسترسی پیدا کنند.

بازاریابی محتوا: هدف بازاریابی محتوا دستیابی به مشتریان بالقوه از طریق استفاده از محتوا است. محتوا معمولا در یک وبسایت منتشر می شود و سپس از طریق شبکه های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی و ... تبلیغ می شود. ابزارهای بازاریابی محتوا شامل وبلاگ ها، کتاب های الکترونیکی، دوره های آنلاین، اینفوگرافیک ها، پادکست ها و وبینارها است.

بازاریابی ایمیلی: بازاریابی ایمیلی هنوز هم یکی از موثرترین کانال های دیجیتال مارکتینگ است. این نوع بازاریابی به شرکت ها این امکان را می دهد که با مشتریان بالقوه در تماس باشند.

شبکه های اجتماعی: هدف از بازاریابی شبکه های اجتماعی، آگاهی از برند و ایجاد اعتماد است. می توان از شبکه های اجتماعی برای به دست آوردن سرنخ یا حتی به عنوان یک کانال بازاریابی یا فروش مستقیم استفاده کرد.

بازاریابی وابسته: بازاریابی وابسته یکی از قدیمی ترین اشکال بازاریابی است. با بازاریابی وابسته، اینفلوئنسرها محصولات یک شرکت را تبلیغ می کنند و هر بار که فروش انجام می شود، کمیسیون دریافت می کنند.

بازاریابی ویدئویی: یوتیوب یکی از محبوب ترین موتورهای جستجو در جهان است. بسیاری از کاربران قبل از تصمیم گیری برای خرید، برای یادگیری یا استراحت، به این سایت سر می زنند. چندین پلتفرم بازاریابی ویدیویی از جمله ویدیوهای فیس بوک، اینستاگرام و حتی تیک تاک برای اجرای کمپین بازاریابی ویدیویی وجود دارد.

پیام کوتاه: شرکت ‌ها از پیامک برای ارسال اطلاعات در مورد آخرین تبلیغات خود یا دادن فرصت به مشتریان مشتاق استفاده می‌ کنند.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) در دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکترها از شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) درست مانند بازاریابان سنتی استفاده می کنند. KPI ها روش های قابل اندازه گیری هستند که شرکت ها می توانند عملکرد بلندمدت را در مقایسه با رقبای خود اندازه گیری کنند. این شاخص شامل استراتژی های شرکت، اهداف و دستاوردهای مالی، فعالیت های عملیاتی و حتی کمپین های بازاریابی است. در زیر برخی از رایج‌ ترین KPIهایی که بازاریابان می ‌توانند برای کمک به شرکت ‌ها در دستیابی به اهداف خود استفاده کنند، آمده است:

مقالات

افراد می ‌توانند از این KPI استفاده کنند تا بفهمند که یک شرکت چند بار در ماه پست‌ های وبلاگ را منتشر می ‌کند.

نرخ کلیک

شرکت‌ ها می ‌توانند از این KPI برای تشخیص تعداد کلیک‌ ها برای توزیع ایمیل استفاده کنند. این موضوع شامل تعداد افرادی است که یک ایمیل را باز می کنند و برای تکمیل فروش روی لینک کلیک می کنند.

نرخ تبدیل

این معیار بر برنامه ‌های تبلیغاتی برای دعوت به اقدام متمرکز است. این برنامه ها از مصرف کنندگان می خواهند که اقدامات خاصی مانند خرید یک محصول یا خدمات را قبل از پایان دوره تبلیغاتی انجام دهند. شرکت ها می توانند نرخ تبدیل را با تقسیم مشارکت های موفق بر تعداد کل درخواست های انجام شده تعیین کنند.

ترافیک در شبکه‌ های اجتماعی

این شاخص شامل پسندیدن، دنبال کردن، بازدید، اشتراک‌گذاری و سایر اقدامات قابل اندازه‌گیری در شبکه های اجتماعی است و میزان مشارکت مشتریان در این شبکه ها را می سنجد.

ترافیک وبسایت

از این معیار برای ردیابی تعداد افرادی که از وبسایت یک شرکت بازدید می کنند استفاده می شود. مدیریت شرکت می تواند از این اطلاعات برای درک اینکه آیا طراحی و ساختار سایت به فروش کمک می کند یا خیر استفاده کند.

چالش های دیجیتال مارکتینگ چیست؟

شبکه های دیجیتال به سرعت در حال گسترش هستند و متخصصان دیجیتال مارکتینگ باید از نحوه عملکرد این کانال ‌ها، نحوه استفاده گیرنده ‌ها و نحوه استفاده از این کانال‌ ها برای بازاریابی موثر محصولات یا خدمات خود مطلع باشند. جلب توجه مشتری ها هر روز دشوارتر می شود زیرا افراد به طور فزاینده ای غرق تبلیغات رقبا می شوند. همچنین تجزیه و تحلیل داده‌ های عظیمی که وجود دارد و بهره ‌برداری از این اطلاعات برای متخصصان دیجیتال مارکتینگ دشوار است.

سئو در دیجیتال مارکتینگ چه نقشی دارد؟

بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو روشی است که شرکت ها می توانند ترافیک خود را از طریق موتورهای جستجو با هدف قرار دادن وبسایت های خود در بالای صفحه جستجو گوگل افزایش دهند. این کار را می توان به صورت ارگانیک انجام داد. زمانی که شرکت ‌ها بتوانند سئو را با موفقیت در استراتژی‌ های بازاریابی دیجیتال خود اعمال کنند، وبسایت آنها برای مشتریان بیشتری قابل مشاهده می‌ شود.

چه مهارت هایی در دیجیتال مارکتینگ مورد نیاز است؟

داشتن مهارت کافی در تولید محتوا، سئو و شناخت راه های ارتباطی آنلاین با مشتریان ضروری است. مهارت های تجزیه و تحلیل داده ها برای درک اینکه کمپین های بازاریابی شما چقدر خوب عمل می کنند و کجا می توان آنها را بهبود بخشید، مهم هستند. در نهایت، اطلاع از شبکه های اجتماعی و سایر مهارت های آنلاین نیز ضروری هستند.

کلام پایانی
تغییر در نحوه استفاده رسانه ها توسط مردم، شرکت ها را مجبور کرد تمرکز خود را به بازاریابی آنلاین معطوف کنند. بازاریابی دیجیتال در حال حاضر بزرگتر از تبلیغات سنتی است. با ادامه تغییر فناوری، دیجیتال مارکتینگ نیز تکامل می یابد و هر روز چالش های بیشتری برای این حوزه ایجاد می شود.
 

120
+
محتوای تولید شده
55
+
تجربه ها
12
+
خانواده محتواجات