اصول مهم بازاریابی شبکه های اجتماعی
  • 01 - بهمن - 1401

اصول مهم در بازاریابی شبکه های اجتماعی

به دلیل اینکه شبکه ‌های اجتماعی به‌ طور قابل ‌توجهی بر تصمیم‌ گیری ‌های خرید بیش از 80 درصد از مصرف‌ کنندگان تاثیر می‌ گذارند، متخصصان دیجیتال مارکتینگ به دنبال استفاده از این ظرفیت هستند. در سال 2022، 4.6 میلیارد کاربر شبکه های اجتماعی در سراسر جهان وجود داشت که تنها در یک سال بیش از 10 درصد افزایش یافته است. با افزایش روند استفاده از شبکه های اجتماعی، دیجیتال مارکترها در حال تکمیل استراتژی هایی هستند تا از مزیت رقابتی اصول مهم بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده کنند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست؟

بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی (SMM) استفاده از پلتفرم‌ هایی است که کاربران بر روی آن اطلاعات را به اشتراک می‌گذارند. برای ایجاد برند، افزایش فروش و افزایش ترافیک سایت می توان از آن استفاده کرد. بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) علاوه بر ارائه راهی برای تعامل با مشتریان فعلی و رسیدن به مشتریان جدید، دارای تجزیه و تحلیل داده های هدفمند است که به دیجیتال مارکترها امکان می دهد موفقیت تلاش های خود را ردیابی و راه های بیشتری را برای تعامل شناسایی کنند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی چه تاثیری دارد؟

بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) از شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، لینکدین، توییتر و اینستاگرام برای بازاریابی محصولات و خدمات، تعامل با مشتریان فعلی و دستیابی مشتریان جدید استفاده می کند. بازاریابی شبکه ‌های اجتماعی باعث شده کسب ‌و کارها بتوانند بر رفتار مصرف‌ کننده تاثیر بگذارند. از آنجایی که امروزه شبکه های اجتماعی بسیار فراگیر هستند، تکنیک های بازاریابی با استفاده از این پلتفرم ها برای کسب و کارها بسیار مهم است.

چرا بازاریابی شبکه های اجتماعی قدرتمند است؟

قدرت بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) توسط ظرفیت بی نظیر شبکه های اجتماعی در سه حوزه اصلی بازاریابی شامل ارتباط، تعامل و داده های مشتری ایجاد می شود.
ارتباط: نه تنها شبکه ‌های اجتماعی به کسب ‌و کارها امکان می ‌دهند تا با مشتریان به روش‌ هایی ارتباط برقرار کنند که قبلا غیرممکن بود، بلکه راه هایی مانند یوتیوب، فیس بوک و توییتر برای ارتباط با مخاطبان هدف وجود دارد.
تعامل: ماهیت پویای تعامل در شبکه ‌های اجتماعی به کسب ‌وکارها این امکان را می ‌دهد تا از فرصت ‌های تبلیغاتی رایگان بین مشتریان موجود و بالقوه استفاده کنند.
داده های مشتری: ابزارهای SMM به جای اینکه تحت تاثیر داده های بزرگ قرار بگیرند، این ظرفیت را دارند که داده های مشتری را استخراج کنند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی چگونه کار می کند؟

همانطور که پلتفرم ‌هایی مانند فیس ‌بوک، توییتر و اینستاگرام شروع به کار کردند، شبکه‌ های اجتماعی نه تنها نحوه ارتباط ما با یکدیگر، بلکه روشی را که کسب ‌وکارها می ‌توانند بر رفتار مصرف‌ کننده تاثیر بگذارند، تغییر دادند. هرچه استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM)  هدفمندتر باشد، موثرتر خواهد بود. یک شرکت پیشرو در شبکه‌ های اجتماعی، برنامه عملیاتی مشخص کردن اهدافSMM ، شناسایی مشتری هدف، تحلیل رقبا، بررسی SMM فعلی، داشتن تقویم محتوای شبکه های اجتماعی و ردیابی عملکرد و تنظیم استراتژی SMM را برای ایجاد یک کمپین SMM که دارای چارچوب اجرایی و معیارهای عملکرد است، توصیه می‌کند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) 

در مقایسه با بازاریابی سنتی، بازاریابی شبکه های اجتماعی چندین مزیت متمایز دارد. SMM دارای دو نوع تعامل با مشتری است. در حالی که بازاریابی سنتی ارزش مشتری را در درجه اول با فعالیت خرید ردیابی می کند، SMM می تواند ارزش مشتری را به طور مستقیم (از طریق خرید) و به طور غیرمستقیم (از طریق ارجاع محصول) ردیابی کند.

محتوای قابل اشتراک‌ گذاری

راه دیگر کارکرد بازاریابی شبکه های اجتماعی تولید محتوای چسبنده است. یعنی محتوای جذابی که در نگاه اول مشتریان را درگیر، آنها را به خرید محصولات و سپس به اشتراک ‌گذاری محتوا وادار می ‌کند. این نوع تبلیغات دهان به دهان نه تنها به مخاطبان غیرقابل دسترس می رسد، بلکه تایید ضمنی فردی را نیز به همراه دارد که گیرنده می شناسد و به او اعتماد دارد. این عامل باعث می شود ایجاد محتوای قابل اشتراک گذاری یکی از مهم ترین راهها برای پیشرفت بازاریابی شبکه های اجتماعی باشد. 

بازاریابی ویروسی

یکی دیگر از استراتژی‌ های SMM که برای تولید پیام به مخاطبان متکی است، بازاریابی ویروسی است. یک تکنیک فروش که سعی در انتشار سریع اطلاعات دهان به دهان محصول دارد. هنگامی که یک پیام بازاریابی با عموم مردم بسیار فراتر از مخاطبان هدف اصلی به اشتراک گذاشته می شود، ویروسی در نظر گرفته می شود که راهی بسیار ساده و ارزان برای ارتقای فروش است.

تقسیم بندی مشتری

از آنجا که تقسیم بندی مشتری در بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) بسیار بیشتر از کانال های بازاریابی سنتی است، شرکت ها می توانند اطمینان حاصل کنند که منابع بازاریابی خود را بر روی مخاطبان هدف خود متمرکز می کنند.

معیارهای پیگیری

مهمترین معیارهای بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) برای پیگیری مشتری ها شامل تعامل (لایک، نظرات، اشتراک گذاری، کلیک)، برداشت ها (چند بار یک پست نمایش داده می شود)، ویروسی بودن، ارجاعات و تبدیل (زمانی که کاربر از یک سایت خرید می کند) است. اما یک معیار مهم دیگر شامل نرخ/زمان پاسخ (چند وقت یکبار و با چه سرعتی کسب و کار به پیام های مشتری پاسخ می دهد) است که کسب و کارها را بررسی می کند.

مزایا و معایب بازاریابی شبکه های اجتماعی

کمپین ‌های بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی (SMM) که به طیف وسیعی از مخاطبان هدف می‌ رسند، برای هر کسب ‌وکاری سودمند هستند. اما مانند هر ساز و کار دیگری، کمپین‌ های SMM می ‌توانند شرکت را در معرض حمله قرار دهند. به عنوان مثال، یک ویدیوی ویروسی که ادعا می‌کند محصولی باعث بیماری یا آسیب می‌شود، ممکن است به فروش شرکت آسیب بزند. محتوای ویروسی نادرست می‌ تواند باعث شود که مصرف‌کنندگان در آینده کمتر خرید کنند.

کلام پایانی

بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) استفاده از پلتفرم های شبکه های اجتماعی برای تعامل با مشتریان برای شناساندن برند، افزایش فروش و افزایش ترافیک وبسایت است. با افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی در سراسر جهان، هم از طریق کامپیوتر و هم از طریق تلفن همراه، یک تجارت رو به رشد است که مملو از رقابت برای بازدید و کلیک است وجود دارد که می توان از آن استفاده کرد.

120
+
محتوای تولید شده
55
+
تجربه ها
12
+
خانواده محتواجات